Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@06:45:29 GMT

فیلشاه، تنها در برابر لشگر باب اسفنجی

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۶۳۳۹۴


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ایزدخواه، کارشناس صنایع فرهنگی در برنامه "تیتر امشب" سه شنبه شب با بیان اینکه علاقه به شخصیت ها و نمادهای کارتونی در کودکی، گرایش به ایدئولوژی و فرهنگ خاستگاه آنها در بزرگسالی را به دنبال خواهد داشت، بر لزوم توجه به هجوم کاراکترهای بیگانه به لوازم مصرفی کودکان ایرانی تأکید کرد و گفت: لوازم التحریر تنها یکی از شانزده عرصه ای است که تصاویر محبوب بر آنها نقش می بندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس صنایع فرهنگی افزود: محصولات جانبی حاصل از محبوبیت یک کاراکتر حدود 16 صنعت را در بر می گیرد که اسباب بازی و عروسک، لباس و کلاه، دکوراسیون اتاق کودک و لوازم التحریر برخی از آن است و ارزش مالی آن در سطح جهان حدود 241 میلیارد دلار برآورد شده است.
ایزدخواه ادامه داد: این رقم در ایران حدود 30 هزار میلیارد تومان و این درحالی است که در کشور ما تمامی ده شخصیت برتر، امریکایی اند.
وی افزود: ما میزان نفوذ و محبوبیت کاراکترها در 42 کشور را بررسی کرده ایم و بر اساس نتایج این تحقیقات، در امریکا نیز تمامی ده شخصیت برتر امریکایی اند.
به گفته ایزدخواه، در اروپا نیز بین 6 تا 8 کاراکتر برتر امریکایی اند و در چین هم، پنج شخصیت محبوب را نمادهای امریکایی تشکیل می دهند.
این کارشناس افزود: با این حال در ژاپن، به لطف اقتدار صنعت انیمیشن، تمامی ده شخصیت برتر ژاپنی اند و حتی باب اسفنجی که از محبوبترین های دنیاست، در ژاپن در رده های پائین قرار دارد.
ایزدخواه ضعف در شخصیت سازی (کاراکترسازی) را از عمده ترین مشکلات این عرصه در کشور دانست و افزود: متاسفانه ما روی کاراکتر سازی کار نکرده ایم و این درحالی است که بچه ها بدون توجه به قیمت یا کیفیت کالا فقط با نقش و نگار آن و کاراکتر روی کالا آشنایی دارند و بر همین اساس انتخاب می کنند.
ایزدخواه ادامه داد: البته پدر و مادر هم قیمت و کیفیت را چک می کنند اما واقعیت این است که در نهایت کاراکتر اهمیت بیشتری دارد.
این کارشناس صنایع فرهنگی ادامه داد: در تحقیق دیگری به این نتیجه رسیدیم که شخصیت های انیمیشن ایرانی "فیلشاه" مورد علاقه بچه های ایرانی است و کودکان آنها را می شناسند و دوستشان دارند و این امر نشان می دهد که اگر بتوانیم شخصیت سازی کنیم، بچه ها گرایش نشان می دهند.
وی فرهنگ رایج در جامعه را نیز موثر در این امر دانست و گفت: در حال حاضر تمامی دفترها با کاغذ سفید خارجی تولید می شود و کاغذ ایرانی به دلیل درصد کمی کاهی بودن، برای ساخت دفتر استفاده نمی شود.
ایزدخواه افزود: این درحالی است که کاغذ کاهی برای چشم کودک مناسب تر است اما مصرف کننده ایرانی کاغذ کاملا سفید را ترجیح می دهد.
ایزدخواه با بیان اینکه آمار و ارقام دقیقی از میزان فراوانی کالای خارجی در بازار لوازم التحریر کشور در دست نیست، اظهار داشت: برآورد می شود که فقط 20 تا 30 درصد نیاز بازار لوازم التحریر را تولیدکنندگان داخلی تامین می کنند و بقیه از خارج از کشور وارد می شود.
منصور مجاوری، مشاور وزیر آموزش و پرورش نیز با تأکید بر لزوم توجه به این امر بسیار مهم فرهنگی و پرورشی اظهار داشت: درحالی که وظیفه اصلی وزارت آموزش و پرورش، کار فرهنگی است، اما مشکلات دیگر مانند بودجه بخش زیادی از توجهات را معطوف به خود کرده و وزارتخانه باید دائم به دنبال کسری اعتبار و مشکلات مالی معلمان و مسائلی از این قبیل باشد.
مجاوری افزود: دو معاونت در وزارت آموزش و پرورش موظف به فعالیت فرهنگی و حمایت از لوازم التحریر ایرانی شده اند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش برپایی نمایشگاه های نوشت افزار در آستانه سال جدید تحصیلی را یکی دیگر از برنامه های این وزارتخانه خواند و گفت: امسال 750 نمایشگاه در نقاط مختلف کشور برپا می شود تا با حضور اصناف، کالای ایرانی با کیفیت بالا و قیمت مناسب به خانواده ها عرضه شود.
مجاوری با بیان اینکه واردات صحیح و نظارت شده، باعث تنظیم بازار و کنترل قیمت ها می شود، تصریح کرد: دستگاه های دیگری مثل وزارت صنایع نیز باید در کنار آموزش و پرورش باشند.
مشاور وزیر با اشاره به وجود 20 میلیون دانش آموز و دانشجو در کشور تصریح کرد: اگر هریک از اینها در سال 20 خودکار استفاده کند رقم بسیار بالایی را شامل می شود که می تواند مورد توجه تولیدکننده و فروشنده ایرانی باشد اما متاسفانه واردات بی رویه و قاچاق زیان فراوانی به آنها وارد می کند.
مجاوری تحریم ها و مشکل ارزی را فرصت مناسبی برای تولید کننده ایرانی دانست و گفت: تولیدکنندگان داخلی می توانند در چنین شرایطی با بالا بردن کیفیت محصولاتشان بازار را از سلطه محصولات خارجی خارج کنند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حدود 80 هزار مدرسه از 106 هزار مدرسه، بوفه دارند گفت: قصد داریم اصناف را وارد این بوفه ها کنیم تا کالای ایرانی با قیمت و کیفیت مناسب توزیع شود.
وی همچنین بخش اداری آموزش و پرورش با یک میلیون فرهنگی را بازار مناسبی برای کالای ایرانی خواند و گفت: سامانه ای به همین منظور دایر شده تا فقط از لوازم ایرانی استفاده شود.
در ادامه این برنامه، حسینی، مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایران بر لزوم ذائقه سازی در خانواده ها اشاره کرد و گفت: البته در سال های اخیر خانواده ها به استفاده از کالای ایرانی گرایش پیدا کرده اند که باید افزایش یابد.
وی کاراکتر سازی را از مشکلات این عرصه دانست و افزود: رایگان بودن امکان استفاده از نمادها و شخصیت های خارجی در کنار کمبود و هزینه بر بودن نمادهای ایرانی از جمله مشکلات این صنعت است.
حسینی همچنین حمایت از تولید داخلی و مدیریت واردات را نیز از نیازهای این عرصه عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: لوازم التحریر بازار واردات باب اسفنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۳۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟

به گزارش همشهری‌آنلاین،رادیو ارتش اسرائیل اخیرا اعتراف کرد که سامانه های پاتریوت آمریکا از دریا در رهگیری موشک های ایرانی موفق عمل نکردند. ایران در پایان عملیات ۱۲ موشک بالستیک مدرن خود را با موفقیت به پایگاه های نظامی اسرائیل کوبیده است. بنا به گزارش عصرایران، وبگاه " فلسطین کرونیکل" با انتشار گزارشی درباره این اعتراف رسانه های اسرائیلی نوشت: این امر منجر به این شده است که اسرائیل در واقع خود را مسئول سرنگونی بیشتر ۳۰۰ پهپاد و موشک ایران که به سمت آنها شلیک شده است، نشان دهد.

بر اساس این گزارش مدت کوتاهی پس از پایان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، تل آویو ادعای " رهگیری ۹۹ درصدی" پرتابه های ایرانی را مطرح کرد و حتی نام ویژه ای را برای عملیات مشترک پدافند هوایی خود ایجاد کرد تا وضعیت را به یک پیروزی قهرمانانه برای خود تبدیل کند.

اما در عالم واقع عملیات وعده صادق چه ویژگی داشت؟ در واقع، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دسته‌هایی از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف دوگانه ایجاد یک وحشت بزرگ/حادثه بین‌المللی و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوایی اسرائیل شلیک کرد.

سپس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود ۱۲ فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند و به سایت‌هایی حمله کردند که به‌شدت محافظت‌شده‌ترین مکان ها نسبت به حمله موشک های بالستیک روی کره زمین محسوب می‌شوند.

بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند که نرخ رهگیری ۹۹ درصدی ادعایی ساختگی است و حتی اعتراف به اصابت حدود ۱۲ موشک، این ادعای اولیه آنها را نقش بر آب کرد.

عملیات پدافند هوایی با استفاده از ائتلاف چندملیتی متشکل از نظامیان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن و بر اساس برخی گزارش‌ها، عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) بیش از یک میلیارد دلار در آن چند ساعت عملیات ایران، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت.

علاوه بر این ایران پیشتر به ائتلاف آنها ۷۲ ساعت پیش اخطار حمله داد و از این رو آنها توانستند تمامی پدافند هوایی را در سراسر منطقه آماده کنند و ساعت ها برای مقابله با اهداف نسبتا کند حرکتی که ایران اعلام کرده بود با هر دسته جدید شلیک می شود، فرصت داشتند.

سامانه موشکی پاتریوت

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی (رادیو ارتش اسرائیل)، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-۱۶۱ آمریکا روی کشتی (SM-۳) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست ۷۵ درصدی شده و از ۸ موشک شلیک شده آنها تنها ۲ مورد به هدف اصابت کرده است.

بلومبرگ اخیرا مقاله ای منتشر کرده است که در آن می گوید اسرائیل اکنون سیستم های موشکی پاتریوت را بازنشسته می کند.

با این حال، بر اساس تمامی گزارش‌های مربوط به عملیات پدافند هوایی که برای دفاع از اسرائیلی‌ها انجام شده است، اکثر پرتابه‌های ایرانی رهگیری شده توسط آمریکا سرنگون شده‌اند و موثرترین روش نه سامانه های پدافندی بلکه استفاده از جت‌های جنگنده بوده است.

علیرغم وجود هیچ مدرکی برای تایید ادعای آنها، ارتش اسرائیل اما ادعا می کند که جنگنده های آنها اکثر موشک های کروز ایران را ساقط کرده اند، که توسط منابعی که با وبگاه "اینترسپت" مصاحبه کرده اند، این ادعای آنها رد شده است.

اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است.

در سال ۱۹۹۱، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت ۸۹ درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و ۴۴ درصد از کلاهک های هدایت شده به سمت اسرائیلی ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین ۱ تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

به طور مشابه، گفته می شود که سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین دارای نرخ رهگیری ۸۵ درصدی است، حداقل این رقمی است که برای رهگیری راکت های فلسطینی پرتاب شده در طول جنگ ۲۰۱۴ علیه غزه ارائه شده است.

با این حال، طبق مطالعه ای که توسط "تئودور پستول" از دانشگاه MIT انجام شد، گنبد آهنین تنها حدود ۵ درصد از پرتابه های شلیک شده در طول جنگ ۲۰۱۴ را رهگیری کرد.

در واقع، علیرغم تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد.

کد خبر 849338 برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه آمریکا و اسرائیل

دیگر خبرها

  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • خرید ترموود ایرانی از تولید کننده
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • تجلیل از معلمان ایرانی در آنکارا
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت